Ghimbirul are o multime de proprietati care te ajuta sa fii sanatos si in forma. Iata ce se intampla in corpul tau daca mananci ghimbir in fiecare zi, timp de o luna.
Studii medicale scot la iveala faptul ca doua grame de pudra de ghimbir pe zi scad glicemia, rezultatele fiind vizibile dupa trei luni de consum. Un alt studiu a relevat faptul ca trei grame de pudra de ghimbir pe zi, timp de 45 de zile, contribuie la reducerea colesterolului, potrivit sfatulparintilor.ro.
CITEȘTE ȘI: Ghimbirul, plusul de prospeţime în bucătărie: Cinci lucruri pe care trebuie să le ştii înainte de a-l folosi
La un studiu la care au participat femei de varsta mijlocie s-a constatat faptul ca antioxidantii din ghimbir au ameliorat declinul cognitiv, inclusiv cel cauzat de Alzheimer.
Ghimbirul stimuleaza productia de saliva si calmeaza tulburarile digestive. 1,2 grame de pudra de ghimbir pe zi, inainte de masa, contribuie la reducerea indigestiilor cu pana la 15%.
Ghimbirul este recomandat in cazul gravidelor pentru a ameliora starile de rau cauzate de sarcina. 1-1,5 grame de ghimbir sunt suficiente pentru a reduce greturile provocate de sarcina.
Ghimbirul trateaza multe tipuri de dureri, de la cele musculare, la crampele menstruale. Potrivit unor studii, ghimbirul poate fi folosit si in cazul durerilor cauzate de artrita si batranete.
Ghimbirul are o multime de beneficii pentru sanatate asa ca nu ar trebui sa lipseasca sub nicio bucatarie. Tocmai de aceea este important sa depozitezi bine daca vrei sa-l folosesti proaspat fie intr-o reteta sau chiar sub forma de cea. Atunci cand il depozitezi in mod corespunzator poate ramane proaspat timp de mai multe saptamani. Iar cand nu o faci cum trebuie, in numai cateva zile ghimbirul tau se usuca si isi pierde din savoare si din caracteristicile sale unice.
CITEȘTE ȘI: Limonadă de GHIMBIR. Ideală pentru mesele de Sărbători
Primul pas pentru pastrarea unui ghimbir de calitate este sa stii cum sa alegi cel mai bun produs. Selecteaza ghimbirul cu o coaja matasoasa, cu o textura ferma si care pare mai greu decat marimea sa. Evita bucatile moi, incretite sau care par mucegaite.
Pune ghimbirul intreg, necojit intr-o punga de plastic resigilabila, din care ai scos aerul si baga-l in frigider. Daca ai taiat o bucata din ghibir, asigura-te ca este uscat stergandu-l cu un servetel din hartie inainte de a-l pune in punga.
Daca ghimbirul este decojit il poti depozita la fel insa ar trebui sa stii ca nu se va pastra proaspat la fel de mult.